Ajuntament
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Font del Pou del Comú

El Prat - Font del Pou del Comú (Foto: Albert Esteves, 2012)

AutorJoan Feu Puig
Situació Plaça de la Vila, 1
El nucli urbà del Prat neix cap a mitjans del segle XVIII a l'entorn de l'església. El primer ajuntament es construeix cap a 1730, amb funcions, alhora, de presó i escola. Aquest edifici va subsistir fina a principis del segle XX, quan les autoritats municipals van decidir construir-ne un de nou, adaptat a les noves necessitats d'un municipi que començava a créixer.

L'edifici actual va ser construït el 1905 segons projecte de l'arquitecte municipal Joan Feu Puig. La façana es divideix en tres cossos, amb el cos central més elevat i coronat amb pinacles d'inspiració gòtica. Els vitralls de la sala principal són obra del vitraller Josep Prat, realitzats entre 1925 i 1928.

L'edifici s'ha anat reformant i ampliant amb els anys, en una primera fase el 1963, una segona el 1983 i una moderna remodelació el 2002, de Forgas arquitectes. Al mur lateral del carrer Major s'hi traslladà el 2002 l'antiga font que havia estat el Pou del Comú.