Palau Novella
(Olivella - Garraf)

Olivella - Palau Novella. Stupa (Foto: Josep Maria Navinés, 2010)

Olivella - Palau Novella (Foto: Josep Maria Navinés, 2010)

AutorManuel Comas Thos
Situació La Plana Novella
InterèsEspecial interès Interessant
Mansió senyorial de l'any 1890 feta edificar per l’"americano" sitgetà Pere Domènech i Grau als terrenys de l'antiga masia Plana Novella, que havia adquirit el 1875 a la família Raventós. Domènech volia convertir el lloc en centre d'una colònia agrícola, però l'arribada de la fil·loxera a la comarca, el 1893, va frustrar el projecte. Va ser propietat dels agustins durant els anys seixanta, els quals hi van promoure una urbanització. El 1996 s'hi va instal·lar una comunitat budista que ha restaurat l'edifici i organitza visites guiades. José Manuel Infiesta va intervenir en l'antic safareig per recuperar la cúpula.