El Fortim
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - El Fortim

Sant Feliu de Guíxols - El Fortim (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Pg. del Fortim
El Fortim és un esperó que divideix la badia de Sant Feliu en dos ports naturals. Aquest promontori va ser ocupat des d'època ibèrica, entre els segles IV i I aC. Les successives construccions d'època medieval i moderna han fet desaparèixer qualsevol resta d'aquell antic poblat. Al segle XV es va bastir un port, que ha deixat com a restes part d'un mur en forma de muralla, el basament del refugi i tres norais (amarratges). Al segle XVII va ser el lloc on s'enterraven els empestats. El fortí que ha donat lloc a l'indret va ser construït entre 1751 i 1808. Una part dels seus murs va ser convertit en refugi i niu de metralladores l'any 1936.