Castell d'Aro (o de Benedormiens)
(Castell, Platja d'Aro i s'Agaró - Baix Empordà)

Castell d´Aro - Castell de Benedormiens (Foto: Albert Esteves, 2014)

astell d´Aro - Església i castell

astell d´Aro - Església i castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Plaça de Santa Maria
Documentat amb el nom de Benedormiens l'any 1041. Possessió del monestir de Sant Feliu de Guíxols, va estar sota la influència dels senyors de Pals. A partir del segle XIII comença a ser denominat castri de Aredo. Sembla que va resultar malmès l'any 1462 en la guerra dels Remences, i que fou afectat per un incendi l'any 1879. L'any 1970 va ser objecte d'una restauració imaginativa que va afectar força el seu aspecte original.

Això fa difícil esbrinar els elements originals dels que són fruit de la reforma. La part millor conservada d'època medieval correspon als murs més propers a l'església, on l'aparell és més gran, hi ha diverses espitlleres i restes d'una finestra gòtica. El portal, de mig punt, dóna accés a un passadís cobert amb volta de canó. Aquests elements més antics podrien haver estat construïts al segle XIII.