Església de Sant Pere (Santa Fe)
(Les Oluges - Segarra)

Les Oluges - Sant Pere de Santa Fe

Les Oluges - Sant Pere de Santa Fe (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Santa Fe. Carrer de l'Església
Situada extramurs, a migdia del poble, és un edifici del segle XII, amb modificacions posteriors. Consta d'una sola nau, coberta amb una volta de canó reforçada amb un arc toral, i capçada amb un absis semicircular i una absidiola lateral. L'absis s'obre interiorment amb un arc presbiteral degradat. Segurament a l'altre costat hi devia haver originalment una altra absidiola, substituïda més tard per una capella, coberta amb volta de creueria. A l'exterior de la capella hi ha una làpida amb la data de 1736. També és d'època tardana el campanar de torre. La porta actual duu la data de 1567.