Capella de Sant Benet
(Monestir de Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Monestir de Sant Cugat - Capella de Sant Benet (Foto: Albert Esteves, 2023)

Monestir de Sant Cugat - Capella de Sant Benet (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorFrancesc Santacruz Artigues, Francesc Santacruz Gener, Josep Sala Gener
Situació Interior de l'església del Monestir
A l'interior de l'església destaca especialment, pel seu contrast amb l'austeritat gòtica, l'exuberància ornamental de la capella de sant Benet, obra barroca del darrer quart del segle XVII, el millor exemplar del monestir i un dels més rellevants del barroc català. Hi van treballar els escultors Francesc Santacruz i Artigues, el seu fill Francesc Santacruz i Gener, i el seu fillastre Josep Sala i Gener, a partir de 1668. Les pintures del retaule són de l'any 1735, obra de Joan Grau, i les del sostre de Pasqual Bailon Savall. La imatge del sant és una rèplica, ja que l'original va desaparèixer l'any 1936.