Ermita de Santes Masses (Sedó)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Sedó - Creu a l'ermita de Santes Masses

Sedó - Creu a l'ermita de Santes Masses (Foto: Albert Esteves, 2014)

Sedó - Creu a l'ermita de Santes Masses (Foto: Jordi Mateu, 2021)

Situació Camí que surt de la ctra. L-311, km, 9,5
Situada en un indret despoblat, dalt d'un petit turó. Podem creure que el santuari ja existia al segle XV per l'antiguitat de la imatge que s'hi venerava. Està dedicada a les Santes Masses, els màrtirs saragossans coneguts també com els Innombrables, que van patir martiri amb santa Engràcia. L'edifici actual, de planta rectangular amb absis quadrangular, és obra del segle XVII. La porta, descentrada, és de punt rodó, i està flanquejada per dos voluminosos contraforts.

Davant la façana de l'ermita hi ha una creu de ferro sobre un capitell cúbic on hi ha la data de 1940.