Sedó
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Sedó - Nucli antic

Sedó - Nucli antic

Sedó - Nucli antic

Situació Ctra. L-324. Km. 9
El nucli de Sedó, com la major part de pobles de la contrada, va néixer a redós d'un castell medieval documentat des de l'any 1024 (Sadaone), construït després de la reconquesta liderada pel comtat d'Urgell. Aquell castell amb prou feines ha deixat restes. El lloc és ocupat per diversos casals, alçats entre els segles XVI i XVII. El poble baixa des del turó cap avall i encara podem contemplar dos antics portals coberts i diverses cases senyorials del segle XVII, amb grans portals adovellats i finestrals ornats amb motllures, escuts i guardapols.