Església de Sant Julià del Llor
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

El Llor - Església de Sant Julià

El Llor - Església de Sant Julià (Foto: Albert Esteves, 2014)

El Llor - Església de Sant Julià (Foto: Jordi Contijoch -Patrimoni.gencat)

Situació El Llor. Plaça de l'Església
Església romànica reformada al segle XVIII i ampliada al XIX amb un campanar que en desvirtua l'estructura. Està documentada des de l'any 1176 tot i que el seu origen és anterior.

L'edifici consta d'una sola nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular, decorat amb arcuacions les quals conserven algunes mènsules esculpides. La volta està reforçada amb dos arcs torals que arrenquen d'uns capitells units per una imposta amb perfil de diamants. Tardanament es van afegir dues capelles a mode de transsepte, una de les quals capçada amb un absis semicircular. Hi ha dues finestres de doble esqueixada decorades amb encordats. La porta, d'arc rebaixat, és de l'any 1783 i està ornamentada amb l'escut dels Copons.