Església de Nostra Senyora de l'Esperança
(Castell, Platja d'Aro i s'Agaró - Baix Empordà)

S'Agaró - Nostra Senyora de l´Esperança, sepulcre procedent de Foixà

S'Agaró - Nostra Senyora de l´Esperança, sepulcre procedent de Foixà (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorRafael Masó Valentí / Francesc Folguera Grassi
Situació S'Agaró - Av. de l'Església, 20
InterèsEspecial interès Interessant
Construïda l'any 1941 segons projecte de Rafael Massó, continuat per Francesc Folguera, és una obra que es podria qualificar de noucentista o de neobarroca, tot i que també incorpora elements gòtics originals del convent de Sant Francesc de Girona (les arcades del claustre), així com diverses portes, a més de dos sepulcres també d'època gòtica, procedents de la capella del castell de Foixà (una làpida de Bernat Guillem de Foixà, mort el 1362 i un sarcòfag de Guillem de Foixà, mort el 1459 i el seu fill fra Alemany, mort el 1476).

Va ser consagrada l'any 1942 i dedicada la Mare de Déu de l'Esperança en homenatge a Esperança Bru, vídua de Rafael Masó. Destaca especialment la portalada de pedra, que enllaça amb la fornícula i la rosassa, tot plegat ornamentat amb volutes i elements ornamentals típics del catàleg barroc. Damunt del frontó triangular, de timpà llis, s'alça el campanar de cadireta, de dos pisos. A l'interior hi ha unes pintures murals obra de Joan Colom.