Església de Sant Amanç (Torrefeta)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Torrefeta - Sant Amanç

Torrefeta - Sant Amanç (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Torrefeta. Plaça de l'Església
La parròquia de Sant Amanç de Torrefeta degué iniciar-se amb la conquesta del sector, a començament del segle XI, però no s'ha conservat documentació escrita anterior a un testament de 1078. D'aquella primera església no n'ha quedat cap rastre. L'edifici actual és de l'any 1675 i el campanar encara més tardà, de l'any 1703, tal com podem llegir a la làpida incrustada a la seva base.

L'edifici de l'església, fet amb un carreuat molt més regular i ben tallat que el del campanar, és d'una nau, amb capelles laterals, capçada amb un absis semicircular. La portada és rectangular, amb un entaulament típicament barroc centrat per una fornícula on hi havia la imatge del sant.