Molí d'en Solsona de Baix (Torrefeta)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Torrefeta - Molí d'en Solsona (Foto: Albert Esteves, 2014)

Torrefeta - Molí d'en Solsona (Foto: cartell informatiu, 2014)

TipusMolí
Situació Camí de Torrefeta a Concabella, a la sortida del poble
Antic molí fariner situat a la part baixa del poble, al començament del camí de Concabella i als peus del torrent de l'Oró, l'aigua del qual aprofitava. Actualment només en resta el nivell inferior, l'antic carcabà, convertit en cobert agrícola, però originàriament tenia un pis més, on hi havia l'obrador. També ha desaparegut la bassa, omplerta de terra.

La família propietària, els Solsona, era una important nissaga de Cervera dels segles XVIII-XIX que va tenir diverses propietats a Torrefeta, entre elles aquest molí un altre, desaparegut, conegut com el molí d'en Solsona de Dalt.