Loggia de Senya Blanca (S'Agaró)
(Castell, Platja d'Aro i s'Agaró - Baix Empordà)

S'Agaró - Loggia de Senya Blanca (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusElement singular
AutorFrancesc Folguera Grassi
Situació S'Agaró - Camí de Ronda/Carrer Josep Encesa
El xalet Senya Blanca va ser el primer de la urbanització, projectat per Rafael Masó l'any 1923. Molts anys després, l'any 1949, Francesc Folguera va construir al jardí de la casa una loggia a l'estil d'allò que feia Bruneleschi a la Itàlia del Renaixement.

És una construcció oberta, de planta rectangular, coberta amb teulada a quatre aigües. Els murs longitudinals estan formats per arcades sostingudes amb columnes llises, de capitell jònic. Als extrems, uns tancaments amb carreus ben tallats i polits tenen obertures rectangulars coronades amb frontons triangulars.