Sant Esteve de Vicfred
(Sant Guim de la Plana - Segarra)

Sant Guim de la Plana - Sant Esteve de Vicfred

Sant Guim de la Plana - Sant Esteve de Vicfred (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Vicfred
L'origen d'aquesta església ha de ser coetani del mateix castell, situat ben a prop. El primer document que l'esmenta és de 1179 i la vincula a Sant Pere d'Àger, vinculació que es va mantenir fins l'any 1874. L'edifici actual és força més tardà, concretament de l'any 1584 si atenem a la data inscrita a la llinda del portal. Consta d'una nau principal, coberta amb volta de llunetes, i una lateral. El presbiteri és rectangular, sense absis. a la nau lateral hi ha una capella amb volta de creueria i una petita cúpula de petxines. El campanar de torre va ser afegit l'any 1901.