Escola Miquel Bleach
(Barcelona | Hostafrancs - Barcelonès)

Barcelona - Escola Miquel Bleach

Barcelona - Escola Miquel Bleach (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusEdifici escolar
Situació Miquel Bleach, 24-30
Edifici situat a la part del darrere de l'antiga Tinença d'Alcaldia de Sants. Amb data 3 de març de 1894, consta en el registre de correspondència, una comunicació al Governador President de la Junta d’Instrucció Pública informant del trasllat de l’escola al nou local des de el primer piso que ha venido ocupando dicha escuela, a la nueva construcción adosada a la Tenencia de Alcaldia de este distrito. El nom de l'escola i del carrer estan dedicats al pedagog local Miquel Bleach (Sants 1849 – Barcelona 1900).

L'edifici és força singular, amb una façana simètrica coronada amb arcs de punt rodó, molt més gran el central, que s'alineen amb els eixos de les obertures. Els esgrafiats que decoraven la façana es troben actualment molt desgastats.