Casa Albert Roca
(Barcelona | La Bordeta - Barcelonès)

Barcelona - Toledo, 16

Barcelona - Toledo, 16 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorIgnasi Mas Morell (reforma)
Situació Toledo, 14
Aquest edifici és el resultat d'una remunta efectuada l'any 1912 per Ignasi Mas, d'una de les sis cases preexistents, edificades seguint un projecte comú, i que tenien una alçada de planta baixa i dos pisos. L'ampliació d'un pis més es fa palesa a la façana pel tipus d'ornamentació que envolta les obertures i pel coronament amb capcer i baranes calades de pedra, tot d'una estètica plenament modernista. Tot i això, el manteniment del tipus de parament i l'estructura dels balcons amb relació a l'edifici original fan que la remunta s'integri amb aquest de forma natural.