Església i escola de Sant Medir
(Barcelona | La Bordeta - Barcelonès)

Barcelona - Sant Medir, relleu a la façana (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJordi Bonet Armengol
Situació Constitució, 17
L'arquitecte Jordi Bonet Armengol explica així aquesta obra a www.relleu.cat:

... L'any 54, al barri de la Bordeta, el rector de la parròquia de Sant Medir, em va encomanar que fes el projecte de l’església i uns habitatges. I és una església gaudiniana, per entendre’ns. (...) Jo la vaig fer d’aquesta manera perquè les parets dels habitatges, que era això el que fonamentalment calia fer, perquè al barri n’hi havia mancança, doncs, haurien quedat massa enganxades amb les parets de l’església si hagués tingut les parets verticals, que era el més senzill de fer: unes parets i una coberta. Aleshores vaig pensar que si aplicava les teories gaudinianes podia fer una cosa inclinada sobre ella mateixa, de tal manera que gent que hi visqués al davant no es trobés la paret als nassos. Vaig tenir la sort que em fessin confiança i vaig fer aquesta església, projectada i acabada l’any 69.

A l'interior, cal destacar les talles d'Enric Monjo -Crucifixió i sant Medir-.