Església de Sant Joan M. Vianney
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Joan M. Vianney (Foto: Albert Esteves, 2014)

Barcelona - Església de Sant Joan M. Vianney (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorRaúl de Miguel Rivero
Situació Melcior de Palau, 56 / Joan Güell
Amb façana als jardins de Can Mantega, al solar on hi havia hagut l'antiga masia d'aquest nom, es va construir aquesta església parroquial, que es va començar a construir l'any 1952 i es va enllestir onze anys després. En un primer moment, tenia un aspecte molt més bast i un campanar diferent, acabat amb una estructura a manera d'esquelet d'arcs apuntats. El bisbe Gregorio Modrego va col·locar-ne la primera pedra.

Es caracteritza per tenir una estructura de quilla invertida, amb una coberta d'arcs parabòlics que té el seu reflex a la mateixa façana. També és destacable el seu campanar de torre, amb el tram més alt format per sis nínxols oberts.

La imatge del sant és obra de l'escultor Jaume Sugrañes i les pintures murals, de Joan Torras Viver, de 1969.

És clara la referència gaudiniana i de les anomenades catedrals del vi. Esglésies contemporànies de concepció semblant són, per exemple, l'església Nova de Pont de Suert -Alta Ribagorça-, la de Santa Maria Reina de Ponce, a Puerto Rico i Santa Maria Reina a Miraflores, Lima.