Vaqueria Benosa-Pau
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Sants, 141

Barcelona - Sants, 141 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorFrancesc Ferriol Carreras / Modest Feu Estrada
Situació Sants, 141
Edifici unifamiliar amb vaqueria a la planta baixa, projectat per Francesc Ferriol Carreras, amb direcció d'obres de Modest Feu Estrada, l'any 1902. La planta baixa té un acabat de pedra, imitant carreus, amb relleus florals típicament modernistes i dos caps de vaca que fan referència a l'activitat que s'hi duia a terme. La planta pis, en canvi, combina l'arrebossat encintat amb el maó vist, que li aporta color. Només té una obertura, que dona al balcó, triforada. El coronament, de perfil ondulant, està presidit per una petita espadanya on hi devia haver una campana per avisar que la llet estava a punt.