L'Espanya Industrial: Portal, Escola i Casa del Mig
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Parc de l'Espanya Industrial, Escola

Barcelona - Parc de l'Espanya Industrial, Escola (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusEdifici escolar
Situació Interior del Parc de l'Espanya Industrial
De les edificacions del complex fabril de l'Espanya Industrial s'ha conservat el portal d'entrada al recinte, la denominada Casa del Mig i les Escoles.

La casa del Mig, actualment equipament municipal, es correspon amb l'antic edifici de les oficines. És una construcció de planta rectangular, amb dos cossos laterals més baixos, d'estil eclèctic.

A l'estil de les colònies fabrils, l'Espanya Industrial comptava també amb una escola per als fills dels treballadors, actualment convertida en escola bressol. Està formada per tres cossos que formen un pati, tancat amb una reixa.