Casa Consegal
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Galileu, 134 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Barcelona - Galileu, 134. Plànol. Arxiu Històric Barcelona

AutorDomènec Boada i Piera
Situació Galileu, 134
Edifici entre mitgeres de planta baixa i quatre pisos, estructurat en tres eixos verticals. Els laterals delimitats per balcons, individuals excepte el del principal, i el central, cec, decorat amb un gran plafó esgrafiat. Aquest plafó, que assoleix tot el protagonisme de la façana, representa la figura mitològica de Minerva, deessa de la saviesa i de les arts, amb flors al capdamunt i l'escut de Catalunya als peus.

S'acord amb la documentació que ens aporta Albert Consegal, l'edifici va ser promogut pels germans Juan i Francisco Consegal, l'any 1902.