Monestir de Sant Ramon: claustre
(Sant Ramon - Segarra)

Sant Ramon - Claustre del Santuari

Sant Ramon - Claustre del Santuari (Foto: Valentí Pons, 2012)

Sant Ramon - Claustre del Santuari (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1918)

Sant Ramon - Porta del claustre del Santuari

Situació Avinguda del Santuari
El convent nou, desenvolupat a l'entorn d'un claustre, va ser iniciat l'any 1798. El claustre té quatre galeries d'arc de mig punt, cobertes amb volta d'aresta, mentre que al pis superior s'hi obren balcons d'arc escarser. A les claus de volta hi ha alguns escuts, com el de fra Pere Nolasc Mora, impulsor de les obres del convent.

Al mig del claustre hi ha una cisterna de pedra, octogonal a mode de templet, amb unes nervadures que fan de cúpula, rematades per un pinacle.