Casa Jaume Estrada
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Sants, 54, façana lateral

Barcelona - Sants, 54, façana lateral (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorModest Feu Estrada
Situació Sants, 54 / Salou, 13
InterèsEspecial interès Interessant
És un dels edificis més interessants del carrer de Sants, construït entre 1906 i 1908. Fa cantonada amb el carrer Salou, tangent amb el de Sants. Les façanes es resolen articulades des de la cantonada, que fa de ròtula, on es projecta una tribuna semicircular amb vitralls policroms i dues columnes amb ornamentació floral a tall de columnes salomòniques i uns medallons amb rostre de dona al capdamunt, envoltats de relleus vegetals. Cal destacar també l'estructura del pis superior, amb petits balconets separats per uns entaulaments amb columnes aparellades. Són remarcables els mosaics, uns plafons policroms fets amb tessel·les de ceràmica esmaltada i vidre. I al coronament, una cornisa sinuosa, amb uns grans merlets corbats que constitueixen un dels trets més característics de l'edifici.