Antigues Cotxeres de Sants
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Cotxeres de Sants

Barcelona - Cotxeres de Sants (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorTiberi Sabater/ Antoni Millàs (reforma) / R. Pérdigo, A. Pujol, T. Rodríguez (reforma)
Situació Sants, 79-81
És un treball de Tiberi Sabater de 1870, fet en els terrenys de l'antic cementiri parroquial, que es va traslladar a mitjans del segle XIX. Primer, era una cotxera de carruatges i tramvies tirats per cavalls i mules.

L'any 1904, ja és un conjunt de naus, amb patis, reformades per Antoni Millàs l'any 1929, per a tramvies elèctrics i anys més tard van servir també per guardar-hi autobusos. La nau més representativa és la que dona al carrer de Sants, amb acabats de maó vist. Quan Transports de Barcelona les va deixar sense ús (el 1969), els veïns del barri en van reivindicar la transformació en centre cívic. La reforma la van efectuar Ricard Pérdigo, Antoni Pujol i Tomàs Rodríguez l'any 1984 i, des d'aleshores, allotja nombroses activitats socials i culturals.

L'any 2016 es van obrir les cinc finestres que es van tapiar a mitjan segle i que s'havien deixat així mateix en l'obra dels 80.