Maternitat
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

arcelona - Maternitat (2)

arcelona - Maternitat (2) (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJoan Rebull (còpia)
Situació Plaça de Las Navas
L'obra original de Joan Rebull, de l'any 1960, és de marbre, i havia estat ubicada en aquesta plaça fins que va ser decapitada fruit d'un acte vandàlic. Arran d'això, l'Ajuntament va decidir traslladar l'original al vestíbul de la Casa de la Vila i substituir-lo per una còpia en bronze, feta l'any 1995.

Tot i el hieratisme típic de l'obra de l'escultor reusenc, mort l'any 1981, aquesta obra traspua un esperit d'humanitat i tendresa, projectat en els braços entrellaçats de mare i fill (els models dels quals eren la dona i el fill de l'artista) i el gest d'acolliment de la mà dreta de la mare.