Casa Francesc Arsó
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Magalhaes, 41

Barcelona - Magalhaes, 41 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorAntoni de Facerias Marimon
Situació Magalhaes, 41 / Plaça del Sortidor, 14
Edifici de planta baixa i cinc plantes pis amb coberta plana i amb façanes a la plaça i al carrer Magalhaes, resoltes sense marcar cap protagonisme l'una sobre l'altra. Va ser construït l'any 1907. La façana que dona a la plaça, amb quatre forats per planta, s'ordena mitjançant un balcó corregut central i balconada als laterals. A la planta baixa, l'accés està centrat a l'eix i l'alçat es corona en una línia ondulada que accentua l'eix central. La façana al carrer Magalhaes, té cinc forats per planta, els tres centrals units per un balcó corregut. El coronament repeteix la mateixa línia ondulada de l'altra façana, marcant també l'eix. L'edifici intenta resoldre el gir d'ambdues façanes arrodonint l'aresta i acabant-la amb un element vegetal, però no s'aconsegueix al nivell de la planta (una de les balconades de l'alçat a la plaça està massissada). El llenguatge general és eclèctic amb alguns elements modernistes entre els quals destaca la línia ondulada de coronament de l'edifici.