Casa Josep Samsó
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Margarit, 32

Barcelona - Margarit, 32 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Margarit, 32
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, de l'any 1912. Perfecte exponent del modernisme menys contingut, dintre de la prolífica producció de Masdeu. Aquí es permet jugar amb la diferenciació de les plantes: cap d'elles és igual a les altres, unes tenen balcó corregut, altres individuals, altres dobles, totes amb les llosanes sinuoses, això sí, com manen els cànons de l'estil. Els relleus vegetals o florals, sempre presents a les sobrellindes, aquí adquireixen la màxima expressivitat a la barana del balcó principal i al voltant dels tres portals, a la planta baixa. Un acabat imitant carreus i un coronament amb garlandes acaben de configurar una traça força lluïda.