Casa Marià Regordosa
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Fontanella, 14 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Fontanella, 14 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJoan Torras Guardiola / Ramon Ribera (ampliació)
Situació Fontanella, 14 / Moles
Edifici en xamfrà construït l'any 1870 i ampliat amb un pis més l'any 1882, data que figura en relleu a la testera. La façana té com a eix principal el xamfrà, emmarcat amb poderoses columnes d'ordre gegant, situades a tall de frontisses. L'ornamentació que envolta les obertures, a base de columnes, pilastres i frontons, respon a l'ampli catàleg de l'eclecticisme, estil habitual als anys setanta i vuitanta del segle XIX.

Marià Regordosa i Bausili, va ser un important empresari de filats de cotó, que tenia la fàbrica a Pont de Vilomara. Va morir l'any 1883.