Casa Jacint Cardús
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Tapioles, 29 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Barcelona - Tapioles, 29 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorDomènec Boada Piera
Situació Tapioles, 29
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc plantes amb coberta plana, projectat l'any 1902. Té tres forats per planta i dos habitatges (una columna divideix el forat central), amb balcó corregut a la planta pis i a la cinquena. Cal destacar el parament esgrafiat, bicolor, mangra i verd, amb motius vegetals de llenguatge modernista. La resta de l'edifici està projectada dins d'una estètica eclèctica, amb els brancals, llindes i mènsules de decoració molt densa i amb cornisa correguda a totes les plantes. L'edifici es corona amb una cornisa potent recolzada sobre sis mènsules i dues columnes adossades als extrems, de disseny similar a algunes ja vistes al Poble Sec (Margarit, número 30 i 34).