Cases Llobet-Heras
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Tapioles, 49-51. Vestíbul (Foto: Rosa Just, 2022)

Barcelona - Tapioles, 49-51. Vestíbul (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall / Josep M. Jujol
Situació Tapioles, 49-51
InterèsEspecial interès Interessant
Es tracta de dues cases bessones, una acabada l'any 1906 i l'altra el 1907, projectades per Manuel Joaquim Raspall, que va comptar amb la col·laboració de Josep M. Jujol, que tot just acabava la carrera d'arquitectura. El disseny té trets força originals, com la forma dels balcons dels pisos centrals, que formen una mena d'arcades, revestides amb ceràmica. És destacable el contrast entre els diferents materials d'acabat: la pedra a la planta baixa, el maó vist al primer i tercer pis, i l'acabat llis amb detalls esgrafiats, a la resta de plantes. Aquests mateixos materials, més la ceràmica vidriada i el ferro forjat, els tornem a trobar al coronament. S'ha dit, amb raó, que aquesta obra reflecteix la influència del moviment Sezession centreeuropeu.

Cal destacar la delicada decoració del vestíbul del núm. 51, restaurada l'any 2022 pels veïns de l'edifici.