Cases Antònia Ribas de Fabré
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Magalhaes, 27-33 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Barcelona - Magalhaes, 27-33 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorRamon Ribera Rodríguez, m.o.
Situació Magalhaes, 27-33 / Tapioles, 61 / Poeta Cabanyes
Conjunt de dos edificis que ocupen tota una banda estreta de l'illa de cases, de carrer a carrer. Van ser construïts l'any 1900 i reformats el 1910. Tots dos són idèntics i s'articulen en eixos verticals de diferent alçada, oberts amb òculs a les escales de veïns, i amb balcons, individuals o dobles a la resta. L'acabat d'estuc, imitant carreus rugosos, la cornisa sinuosa, els relleus a les llindes i respiralls i les elegants baranes de forja dels balcons, són alguns dels elements característics d'aquesta obra, que exemplifica el bon treball dels mestres d'obres modernistes que han deixat al barri una empremta inesborrable.