Sant Bartomeu d'Hostafrancs
(Els Plans de Sió - Segarra)

Plans de Sió - Sant Bartomeu d'Hostafrancs

Plans de Sió - Sant Bartomeu d'Hostafrancs (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Hostafrancs. Plaça de l'Església
L'església d'Hostafrancs sorprèn per les seves grans proporcions, insòlites per un poble tant petit. L'edifici actual, de començament del segle XVIII, va substituir una primitiva església, documentada des del segle XIV.

L'edifici actual consta d'una gran nau, coberta amb volta de llunetes, amb capelles laterals, un frontis corbat, de tipus barroc, amb un portal amb pilastres, entaulament i volutes i un gran campanar de torre, octogonal de meitat cap amunt, datat l'any 1754. En conjunt, és un temple encara barroc però que ja mostra clarament la tendència cap al neoclassicisme.