Antigues oficines de l'Exposició (Escola Jacint Verdaguer)
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Antigues Oficines de l'Exposició (Escola Verdaguer) (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Antigues Oficines de l'Exposició (Escola Verdaguer) (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJoan Bruguera Roget
Situació Lleida, 32 / Rius i Taulet, 2
InterèsEspecial interès Interessant
Aquest edifici, denominat originalment Pabellón Regio del Parque tenia com a funció acollir les oficines de l'Exposició Universal de l'any 1929. L'obra va ser projectada deu anys abans per Joan Bruguera i dirigida per Josep Goday, que l'enllestí l'any 1927. Acabada l'Exposició va ser transformada en escola i acull actualment el CEIP Jacint Verdaguer.

És un edifici en cantonada, de dues plantes, excepte als quatre angles on s'afegeix un pis més, a manera de torres, connectades a través del terrat. El més destacat de l'edifici és l'acabat de les façanes, completament decorades amb esgrafiats d'inspiració barroca: columnes estriades o salomòniques, gerros, garlandes, medallons... La porta que dona al carrer Lleida, en canvi, és clarament neoclàssica, amb un frontó triangular sostingut per dues columnes jòniques. Els esgrafiats han estat atribuïts a Francesc Canyelles.