Capella de Bellvilar (Sisteró)
(Els Plans de Sió - Segarra)

Plans de Sió - Capella de la M.D. de Bellvilar

Plans de Sió - Capella de la M.D. de Bellvilar (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí que surt de Sisteró, direcció Concabella
Situada als afores de Sisteró, al costat d'una granja de porcs. És un edifici de nau única, amb capçalera recta i capelles laterals. Està bastida amb carreus ben escairats, de mida irregular, tret de la part més alta, on el mur és de maçoneria. Es detecta clarament que va ser objecte d'una ampliació i reforma, segurament l'any 1752, que és la data que figura inscrita a un medalló de la façana. Per la tipologia de la portada, adovellada i amb guardapols, ens inclinem a pensar que la capella va ser construïda originalment al segle XIV. És sufragània de la parròquia de Pelagalls.