Can Travé
(Cubelles - Garraf)

Cubelles - Can Travé

Cubelles - Can Travé (Foto: Albert Esteves, 2006)

Cubelles - Can Travé (Foto: Albert Esteves)

Situació Carrer Sant Antoni, 20
InterèsEspecial interès Interessant
Magnífic palauet residencial propietat de la família Travé. La finca està documentada des del segle XVII, quan estava formada per diverses cases, propietat de la família Escardó, que posseïa nombroses terres de conreu. Va passar a mans dels Travé pel matrimoni de Rosa Escardó amb Magí Travé.

El conjunt residencial ha anat adquirint el seu aspecte actual després de nombroses reformes efectuades entre els segles XVII i XX, la més important al XIX. És un edifici neoclàssic que conté nombrosos elements escultòrics relacionats amb el món grecoromà i amb la mitologia clàssica. Frederic Travé va crear, en relació a aquesta temàtica, una excepcional biblioteca. És molt notable el jardí de la finca, amb diverses espècies exòtiques.

L'any 2014 va ser adquirit per l'Ajuntament de Cubelles.