Sant Salvador de les Pallargues
(Els Plans de Sió - Segarra)

Plans de Sió - Sant Salvador de les Pallargues

Plans de Sió - Sant Salvador de les Pallargues (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Les Pallargues. Carrer de l'Església
La primera referència d'aquesta església és de l'any 1075 i estava subjecta a la canònica de Santa Maria de Guissona. D'aquella primitiva església romànica no en resta res. L'edifici actual és una reconstrucció efectuada l'any 1872, si atenem a la data que es pot llegir a la portada. Aquesta és d'arc rebaixat, flanquejat amb dues pilastres coronades amb sengles pinacles. A la part superior de la façana hi ha un relleu desgastat i a sota un carreu decorat que deuen correspondre a una construcció més antiga. Adossat a la façana hi ha la torre campanar octogonal.