Cases de l'Aranyó
(Els Plans de Sió - Segarra)

Plans de Sió - Casa de l'Aranyó, llinda

Plans de Sió - Casa de l'Aranyó, llinda (Foto: Albert Esteves, 2015)

Plans de Sió - Casa de l'Aranyó, llinda (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació L'Aranyó
Les sis o set cases que conformen l'antic nucli clos de l'Aranyó estan disposades en la seva posició original, al voltant del castell. És difícil efectuar-ne una datació precisa perquè han anat sofrint reformes i reconstruccions al llarg dels segles, especialment al segle XVIII. De fet, les úniques llindes datades són de 1742 i 1763, però de bon segur que bona part de les estructures medievals encara es deuen conservar al seu interior. És curiosa una de les llindes que mostra un perfil conopial triple, amb una mena de sols o llunes a les puntes.