Sepultura Leal Da Rosa
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Leal Da Rosa

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Leal Da Rosa (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorLeandre Albareda Petit / Enric Clarasó (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 1ª. Lletra I
El sepulcre d’Antonio Leal Da Rosa, portuguès enriquit a Cuba i arrelat després a Barcelona és una senzilla sepultura presidida per una columna amb capitell de temàtica vegetal i una creu al capdamunt, de gust modernista. Li dóna caràcter l'escultura en marbre blanc de Clarasó, un gràcil figura femenina, de perfils sinuosos, llarga túnica, cabells ondulants, braços recollits i ulls clucs, en actitud transcendent. Una mostra excel·lent del simbolisme que impregnà en gran mesura l'estètica del Modernisme, moviment artístic que al moment de realitzar-se l'obra, 1903, es trobava en el seu moment de màxima expansió.