Sepultura Santiago Rusiñol - Lluïsa Denís
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Santiago Rusiñol - Lluïsa Denís

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Santiago Rusiñol - Lluïsa Denís (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorEnric Clarasó (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 1ª, nº 10
Sepultura de 1887 formada per un massís pedestal que dóna suport a una mena d'obelisc truncat, davant del qual hi ha l'escultura d'un àngel, amb les ales plegades, més aviat hieràtic, obra de la primera etapa de Clarasó, prèvia al Modernisme.

En aquesta sepultura està enterrat l'insigne escriptor i pintor modernista Santiago Rusiñol, juntament amb la seva dona, tot i que no gaire lluny hi ha el panteó familiar de la família. Rusiñol es va casar amb Maria Lluïsa Denís l'any 1886. Un any després va néixer la seva filla i l'any següent va abandonar la família durant uns anys per viure la seva vida artística, entre París i Sitges. Va morir a Aranjuez l'any 1931. Lluïsa Denís va morir l'any 1946.