Panteó Manuel Malagrida
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Malagrida Fontanet (Foto: Albert Esteves, 2015)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorLluís Callén Corzán / Eduard Batiste Alentorn, Enric Serra, Joan Figueras (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 3ª, nº 91
Panteó monumental que transmet una idea de poder i de domini, creant una base massissa i compacte que s'enlaira mitjançant un obelisc coronat amb l'escultura d'una figura femenina, vestida a la manera clàssica, que assenyala el cel i que representa la Religió, obra d'Eduard B. Alentorn. Quatre àligues, que semblen començar a alçar el vol, la protegeixen. Va ser projectat l'any 1910 i enllestit el 1914.

L'olotí Manuel Malagrida Fontanet va ser un important empresari tabaquer que, després d'enriquir-se a l'argentina va instal·lar-se a Barcelona, on va fer construir-se un edifici modernista al Passeig de Gràcia, 27. A partir de 1916 va impulsar l'eixample urbà d'Olot (l'Eixample Malagrida). Va morir l'any 1946.