Sepultura Adela Domènech
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Adela Domènech (Foto: Albert Esteves, 2015)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Adela Domènech (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJoan Bruguera Díaz, m.o
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 3ª, nº 98
Sepultura realitzada entre els anys 1903 i 1904. Consta d'un munt de roques damunt les quals s'alça un túmul amb una làpida inscrita que serveix de base d'una creu esculpida a la manera d'un tronc. Al seu costat, una figura femenina, vestida amb roba de l'època es recolza a la làpida amb posat de tristesa.

La inscripció diu: La propietaria de este panteón lo dedica a la memoria de sus padres, Jacinto Félix Doménech y Luisa Serra, a la de los padres políticos de la misma, José Llinàs y Mercedes Massón y a su amado esposo José Llinàs Massón, disponiendo que a su fallecimiento sus restos sean reunidos con los que tan queridos le han sido en este mundo.

Adela Domènech era filla de Jacint Fèlix Domènech, nascut a Barcelona l'any 1802, un polític progressista, tres cops ministre amb Isabel II, diputat i senador, que va ser alcalde de Barcelona entre 1839 i 1840. El seu marit, Josep M. Llinàs, era mestre.