Sepultura família Monegal
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura família Monegal

Cementiri de Montjuïc - Sepultura família Monegal (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorFrederic Aymamí, Antoni Rovira Rabassa / Enric Clarasó (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 4ª, nº 19
Obra de l'any 1894. La composició d'aquesta sepultura ens remet a les esteles funeràries d'època medieval. En aquest cas es tracta d'un enorme disc sobre el qual es superposa una creu pattée de braços arrodonits, decorada amb relleus de fulles. Al bell mig, un àngel alliçonador ens recorda la sentència de sant Pau omnes quidem resurgemus (tots ressuscitarem).

La fortuna dels Monegal s'inicià amb l'avi Esteve, que va fer fortuna amb la importació de cotó americà. Va morir l'any 1879. El seu fill, Josep Monegal Nogués, va ser senador conservador, president de la Cambra de Comerç i alcalde de Barcelona l'any 1902. Va morir l'any 1931.