Sepultura Manuel Maucci
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Manuel Maucci

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Manuel Maucci (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa,m.o. / F. Graell (escult.), atrib.
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 5ª, núm. 34
La presència de tres figures joves, entre elles una nena, esculpides amb un gran realisme, fan que aquesta sepultura no ens deixi indiferents. Tres fills de la família Maucci van morir ben joves: la Isabel va morir en plena infantesa l'any 1898, i el Valentí i el Domingo, tots dos l'any 1912 als 17 i 22 anys. Tots tres estan representats en actituds de gran naturalitat, vestits amb la roba de l'època. El llibre a la mà que sosté un dels fills ens remet a l'activitat editorial de la família. La sepultura es va fer l'any 1913, poc després de la mort dels nois.

Manuel Maucci havia nascut a la Toscana a mitjan segle XIX i d'allà va emigrar a Argentina l'any 1872. Allà es va convertir en editor i, ja consolidat en la professió, es va establir a Barcelona l'any 1898. La seva editorial es va caracteritzar per l'edició de traduccions de grans autors a preus molt econòmics. Va morir l'any 1936.