Panteó família Coromina
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó família Coromina

Cementiri de Montjuïc - Panteó família Coromina (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorLeandre Albareda Petit / Rafael Atché (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 5ª, núm. 33
És aquest un dels panteons on el Modernisme s'expressa amb major nitidesa. Projectat per Leandre Albareda i construït entre 1906 i 1907, està plantejat com una terrassa amb una seva doble escalinata tot convidant-nos a un passeig que ens permet passar per davant del sepulcre monumental, davant del qual un àngel ens assenyala el camí del cel. Cal remarcar el treball de forja de les baranes, fetes a la foneria Vda. Argelaguet Damians i els vitralls de Rigalt i Granell que il·luminen la cripta, on podem observar les robustes columnes amb capitells florejats. L'àngel, de llarga túnica i expressió severa, és obra de Rafael Atché.