Sepultura Dam Montells
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Dam Montells

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Dam Montells (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Puig i Cadafalch / Eusebi Arnau (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 2ª, nº 52
Inicialment, l'any 1890, es va construir una cripta, projectada per Rovira Rabassa. El 1897 Puig i Cadafalch s'encarrega de projectar la gran creu modernista, inspirada en les creus de terme d'època gòtica. adossada a la creu hi ha la figura d'un àngel en oració. És remarcable el nus o capitell, amb relleus de figures humanes i d'animals barrejades amb els típics fullatges modernistes. Esment apart mereix la làpida de bronze, un excel·lent treball de fosa de Masriera-Campins, amb una al·legoria de la mort, relacionada amb les lletres i les arts en referència a l'activitat de Josep Dam Montells, pintor mort l'any 1886.