Panteó Pich i Pon
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Pich i Pon

Cementiri de Montjuïc - Panteó Pich i Pon (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorSalvador Soteras Taberner / Alfons Juyol (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 8ª, nº 18
El panteó de Joan Pich i Pon (1878-1937), empresari, financer i polític lerrouxista, que fa ser alcalde de Barcelona durant uns mesos l'any 1935, va ser erigit l'any 1914, tot i que no es va enllestir del tot fins molts anys més tard.

El panteó, tipus capella, està situat enmig d'una plaça i sembla gairebé una fortalesa. Fet amb grans carreus de pedra de Montjuïc està plantejat amb un gran cos central de quatre cares, flanquejat per quatre pinacles als angles, i quatre cossos sobresortits a un nivell més baix, aquests flanquejats per parelles de peveters. En un d'ells hi ha la porta d'entrada, de ferro amb elements circulars.