Panteó Carles Godó
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Carles Godó (Foto: Albert Esteves, 2015)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Carles Godó (Foto: Anònim -Arxiu C.E.C.-, c1900)

AutorJosep Majó Ribas / Josep Reynés (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 8ª, nº 6
La família Godó, coneguda nissaga del món editorial, compta amb un panteó de l'any 1899. És del tipus capella i d'estil neogòtic. La façana principal presenta un gran frontó ogival on hi veiem l'escena de l'Ascensió de Jesucrist. El guardapols està delicadament ornamentat amb fullatges. A banda i banda de la porta hi ha dues figures esculpides, obra de Josep Reynés. Una, amb una àncora a les mans, simbolitza l'Esperança. L'altra porta un calze, símbol de Fe. El panteó té a la part del darrera un absis poligonal i està coronat amb una creu de forja. També és de ferro forjat la porta d'entrada, molt ben treballada.