Pietat. Homenatge als immolats per la llibertat de Catalunya
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Pietat. Homenatge als immolats per Catalunya

Cementiri de Montjuïc - Pietat. Homenatge als immolats per Catalunya (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorFerran Ventura Rodríguez
Situació Cementiri Montjuïc - Fossar de la Pedrera
És una rèplica en bronze del monument original de pedra ubicat al Parlament de Catalunya. Ambdues peces van ser realitzades l'any 1984. Ret homenatge a totes les persones assassinades durant la repressió franquista i que van ser enterrades a Montjuïc, en una fossa comuna. L'obra pren com a referència l'escena clàssica de la Pietat deslligant-la del seu sentit religiós. La figura femenina se'ns mostra forta i ferma, amb una mirada desafiadora, sense el més mínim deix de resignació. La víctima, nua i contorsionada, és el reflex de la barbàrie i la injustícia.