Torre Balcells
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Torre Balcells, paviment

El Prat - Torre Balcells, paviment (Foto: Albert Esteves, 2012)

El Prat - Torre Balcells (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça Pau Casals, 10-12
Torre d'estiueig de la família Balcells Vallbona, de Barcelona. Va ser construïda entre 1850-1860. És un edifici de tipus eclèctic, que combina elements decoratius diversos, com els ornaments d'estuc sobre les llindes o les pilastres i cantoneres de pedra artificial. El 1925 va ser reformada per Juli Batllevell, que també va projectar el conjunt de cases promogudes per la família als límits de la seva propietat, l'anomenat predi Balcells.

Ha estat acuradament restaurada i destaca sobretot per la combinació cromàtica en franges horitzontals de les seves façanes. L'Ajuntament la va adquirir el 1969 i ha estat destinada a casal de cultura i seu de diverses entitats. Actualment acull el Museu del Prat.