Panteó Maria Robert
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Maria Robert

Cementiri de Montjuïc - Panteó Maria Robert (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorEnric Sagnier Villavecchia (atrib.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 5ª, nº 138
L'estructura del panteó Surís-Robert sembla enlairar-se cap al cel, amb un pinacle central molt alt i quatre pinacles angulars que flanquegen les quatre façanes ogivals. Segons com, ens pot fer recordar la Sagrada Família o el temple del Sagrat Cor del Tibidabo. De fet, la Guia del Cementiri editada l'any 1954 per l'Ajuntament de Barcelona l'atribueix a Antoni Gaudí, sense que haguem pogut trobar cap documentació que ho acrediti. Sembla més plausible l'atribució a Enric Sagnier, que ja va utilitzar un esquema compositiu semblant al panteó d'Iu Bosch, al cementiri d'Arenys de Mar.